5 vinkkiä - onnistunut pienen budjetin loma koiran kanssa

5 vinkkiä – onnistunut pienen budjetin loma koiran kanssa.  Onnistunut pienen budjetin loma alkaa ajattelutavan muutoksesta. Koirasi tarjoaa sinulle mahdollisuuden saada uudenlaisia elämyksiä kotiympäristöstä. Ja mikä tärkeintä yhdessä tekeminen rentouttaa sinua ja saa sinut unohtamaan arkihuolesi – ainakin hetkeksi.

Pienen budjetin lomasta pystyt samaan paljon hauskoja ja unohtumattomia kokemuksia, joita voi muistella. Se voi auttaa sinua löytämään uudenlaisia rutiineja, joilla lisäät niin itsesi kuin koirasi hyvinvointia. Koirasi auttaa sinua myös löytämään uusia tuttavuuksia, joita voit tavata myöhemminkin.

Tässä blogissa jaan kanssasi erilaisia ideoita ja vinkkejä unohtumattomiin lomaseikkailuihin koirasi kanssa. Osan niistä voit toteuttaa ilman ylimääräisiä kustannuksia. Uskon sinun saavan niistä kiitokseksi iloisen hännänheilutuksen ja kunnon nuolaisun.

Kesä ei aina suju haavereitta, joten joskus tarvitaan myös eläinlääkäriä. Olen koonnut blogin loppuun eläinlääkärin antamia vinkkejä niin haavojen hoitoon kuin ampaisten pistoihin.

Vinkki 1: Oletko kokeillut uudenlaista aamupiknikkiä?
Loma-aamut houkuttelevat ulos. Miksi et siis pidentäisi tavanomaista puolen tunnin pissalenkkiä ja nauttisi pidemmästä aamukävelystä yhdessä koirakaverisi kanssa?

Aamuisesta pissalenkistä voi tehdä myös aamupiknikin. Jos koirasi on yön jäljiltä jo jalat ristissä eteisessä, piknikvarusteet on silloin hyvä olla valmiina. Pieneen selkäreppuun mahtuu hyvin juomaa sinulle ja koirallasi sekä pientä syötävää.

Aamuretkillä voit tutustua lähiympäristöösi uudella tavalla. Valitse kuitenkin paikka, jossa on koiralla tilaa juosta. Kaupungissa koira on pidettävä kytkettynä. Muista myös hyttyskarkotteet itsellesi, jotta voit rauhassa nauttia aamukahvistasi.

Piknikin lomassa voit opettaa koirallesi uusia taitoja tai verestää vanhoja. Luokse tuleminen on koiran henkivakuutus. Sitä taitoa voi vahvistaa aina. Varaa koiralle mukaan pitkä koulutushihna. Jos lisäät siihen joustopalan, koiralle ei tule äkkipysähdystä, kun se innostuu juoksemaan.

Pitkä, joustava kuminaru sopii hyvin koiran juoksuttamiseen. Sitä saa ostaa edullisesti rautakapoista. Siinä ei ole valmiina lukkoa, jonka kiinnittää valjaisiin. Joudut hieman askartelemaan, jotta se pysyy turvallisesti kiinni.

Teen koiran kanssa välillä tällaisen piknikin. Termospullon näkeminen merkitsee sille hauskaa yhdessäoloa. Sen retkelle lähtemisen ilo tarttuu minuunkin.

Vinkki 2 Miten hyvin koirasi tuntee lähialueen?
Onnistunut pienen budjetin loma koiran kanssa voi toteutua aivan lähiympäristössä. Kauppakeskukset ja vastaavat kaupparyppäät ovat hyviä paikkoja totuttaa koira sekä ihmisvilinään että erilasiin ääniin. Kiiltävät lattiat voivat aluksi pelottaa, mutta harjoitus tekee mestarin.

Myymälöissä, joihin koiran voi ottaa mukaan, oma karvaturrini on saanut spesiaalikohtelua – rapsutusta ja ihailua. Myyjät melkein kilpailevat, kuka pääsee auttamaan koiran kanssa, kun teen ostoksia.

Joskus vain jäämme istumaan kauppakeskuksen penkille ja katselemaan maailmanmenoa. Ainakin meillä kauppakeskusistuskelu on auttanut koiraa pääsemään arkuudestaan.

Monissa kirjastoissa on lukukoiria, joten oma karvaturrisikin voi olla sinne tervetullut. Aina kannattaa kuitenkin kysyä.

Koiraseikkailuun kuuluvat myös kahvilat, jos ne vain sopivat budjettiisi. Kaikkiin ei koiran kanssa pääse sisälle. Useilla on jonkinlainen ulkoterassi, johon koirat ovat tervetulleita.

On hyvä merkki palvelusta, kun koiralle tuodaan kahvilassa tai ravintolassa pyytämättä vesikuppi. Minusta ravintolakäynnit koiran kanssa ovat vähän samaa kuin pikkulastenkin. Muiden asiakkaiden rauhaa on syytä kunnioittaa. Monissa paikoissa muistutetaan, että hyväkäytöksiset koirat ovat tervetulleita. Ihmisistä ei sanota mitään. 😊

Koiraa ei mielestäni pidä ottaa mukaan, jos itse on lähdössä viettämään ravintolailtaa. Vieraat, hieman päihtyneet ihmiset voivat pelottaa karvakuonoa, samoin melu. Tiedän tapauksen, jossa omistaja oli kapakkakierroksellaan unohtanut, mihin jätti koiransa. Onneksi joku huomasi pakkasessa värjöttelevän koiran hädän ja toimitti sen eläinyhdistyksen hoiviin.

Muista myös lähiuimarannat. Joissakin niissä voi uittaa myös koiraa.

Koira istuu nurmikolla ja koiran edessä on jalallinen juomalasi.

Koiraseikkailuun kuuluvat myös kahvilat, jos ne vain sopivat budjettiisi. Kaikkiin ei koiran kanssa pääse sisälle. Useilla on jonkinlainen ulkoterassi, johon koirat ovat tervetulleita.

Vinkki 3 Venematka on koirallekin elämys
Kesäreittiä ajaviin veneisiin ei tarvitse varata erikseen paikkaa. Esimerkiksi Espoon Museosaareen Pentalaan edestakainen venematka maksaa aikuisilta 7 euroa ja lapsilta 3,5 euroa. Matkaan pääse useasta paikasta. Saaristomuseo Pentala | Espoon kaupunki

Matkan aikana näkee, miten kaunista lähiympäristö on. Auringolta löytyy suojaa niin, että koirakaveri viihtyy hyvin. Reppuun eväät itselle ja koiralle. Tärkeää on, että vettä on riittävästi.

Saaressa on paljon maksutonta näkemistä. Omien eväiden syöjille on myös sisätilaa, jos sataa. Koiran voi jättää suojaisalle terassille näköyhteyden päähän.

Koirakaveri saa paljon haisteltavaa opastettujen metsäpolkujen varrelta. Retkeilemässä on yleensä muitakin koiria, jotka ovat valmiita kuulumisten vaihtoon.

Pentalan kaltaisia paikkoja on jokaisella paikkakunnalla. Etsi omat lähipaikkasi.

Oma koirani nauttii suunnattomasti mustikka- ja sieniretkistä. Olen pitänyt koiran pitkässä koulutushihnassa jonka toinen pää on kiinni vyölenkissä. Ainoa haittapuoli on siinä, että karvanaama tunkee aina juuri löytämälleni marja-apajalle.

Vinkki 4: Koiran kanssa pienellä matkalla
Onnistunut pienen budjetin loma koiran kanssa voi sisältää lyhyen kylpyläloman. Useat kylpylät ja mökkilomia tarjoavat ottavat vastaan myös koiravieraita. Koska kaikkiin huoneisiin ei karvakuonoilla ole asiaa, varaus kannattaa tehdä riittävän ajoissa. Kysy myös aikoja lomasesongin ulkopuolelta, sillä useilla kohteilla on tarjouspaketteja.

Koirasta joutuu maksamaan pienen summan. Jotkut ottavat kertamaksun, jotkut pienen summan /päivä. Kylpylät tarjoavat vuodevaatteet ja siivouksen. Monilla vuokramökeillä pitää olla omat lakanat ja pyyhkeet. Siivous on erikseen ostettava lisäpalvelu. Itseäni mietityttää, kelpaako oma siivous, kun koira on mukana, vai tuleeko lisälasku.

Jos koira potee eroahdistusta, voi olla haastavaa jättää se yksin hotellihuoneeseen. Tuttu oma sänky ja huopa voivat auttaa. Voit myös kokeilla etukäteen, miten koirasi reagoi, kun jätät sen kylään ensin tutun ihmisen kanssa ja sitten vähäksi aikaa yksin.

Ajattelin itse kokeilla pienellä kylpylälomalla koiran jättämistä huoneeseen samalla tavalla kuin opetin sitä olemaan yksin kotona. Uskon kaiken menevän hyvin, kun koira huomaa, että tulen takaisin.

Koiran kanssa voi tehdä myös matkan Tallinaan. Se edellyttää kuitenkin, että koiralla on kunnossa olevat matkustusasiakirjat: eurooppalainen lemmikkieläinpassi ja EU:n eläinterveystodistus.

Lisätietoja saat EU:n sivustolta Matkustaminen EU:ssa lemmikkien ja muiden eläinten kanssa https://europa.eu/youreurope/citizens/travel/carry/animal-plant/index_fi.htm

Lyhyimmillään laivamatka Helsingistä Tallinaan sujuu vajaa 3 tunnissa. Laivayhtiöt ottavat lemmikkejä mukaan reittimatkoille, mutta eivät risteilyille. Ennen matkaa kannattaa tutustua laivayhtiöiden sääntöihin. Lemmikkieläimet – Hyvä tietää | Viking Line

Jos haluat risteilyille tai rantalomalle, selvitä ensin, miten koiran hoito järjestyy.

Vinkki 5: Eläinlääkärin vinkkejä koiran kesään
Vermon eläinklinikan eläinlääkäri Taija Saloniemi antoi muutamia vinkkejä, jotka auttavat tekemään helteisestäkin kesästä koiralle miellyttävän.

Punkit
Suun kautta annettavat tabletit häätävät tehokkaasti punkit. Ne sopivat erityisen hyvin koirille, jotka uivat paljon. Liuoskäsittely ei tällaisille koirille anna riittävää suojaa. Tabletit eivät tehoa hyttysiin, jotka jotkut liuokset karkottavat. Apua pukkeihin saa myös punkkipannasta. Tabletteihin tarvitaan resepti lääkäriltä.

Kuumuus
Koiraa eikä kissakaan saa jättää edes lyhyeksi aikaa pysäköityyn autoon, jonka lämpötila voi kohota nopeasti hyvin korkeaksi. Tärkeää on, että koiralla on aina riittävästi juotavaa – myös automatkoilla. Autoissa viilennysalustoilla voi helpottaa lemmikin oloa. Myös märällä pyyhkeellä voi viilentää koiraa. Viilennysmatto ja märkä pyyhe toimivat myös kotona, jos sisällä on kovin kuumaa.

Kuuma asfaltti polttaa tassuja. Siksi sillä ei pidä pitkään kävelyttää koiraa. Pitkät lenkit kannattaa tehdä varhain aamulla tai myöhään illalla.

Kyyt ja ampiaiset
Jos koira sattuu työntämään kuononsa paikkaan, jossa kyy lymyää, edessä on nopea matka eläinlääkärille. Kyypakkauksella ei pidä itse lääkitä käärmeenpuremaa, ellei purema ole pään alueella ja turvotus uhkaa tukkia ilmatiet. Kyypakkauksen tableteista voi olla hyötyä ampiaisen pistoihin.

Haavat
Puhtaalla vedellä huuhtelu riittää yleensä koiran haavojen puhdistamiseen. Tärkeää on pitää haava kuivana ja puhtaana. Joskus tarvitaan kauluria estämään koiraa nuolemasta omia haavojaan. Jos oma apu ei tunnu auttavan, haavaa kannattaa käydä näyttämässä eläinlääkärille.

Vaikka näyttää, että koiraan sattuu, sille ei koskaan saa antaa ihmisten särkylääkkeitä, jotka voivat olla eläimelle vaarallisia. Esimerkiksi parasetamoli on kissalle tappavaa. Kipuileva eläin tarvitsee eläinlääkärin.

Liity mukaan koiraseikkailuihin ja hyvinvoinnin polkuihin! Iloinen koirayhteisö odottaa sinua.

Haluatko saada lisää vinkkejä ja inspiroivia tarinoita koiran kanssa vietettävään aikaan? Tai vinkkejä koirakodin sisutukseen? Entä miten vahvistat omaa jaksamistasi?

Liity mukaan matkalle koiraseikkailuihin ja hyvinvoinnin polkuihin seuraamalla Reippaat Tassut -blogiamme. Tarjoamme arvokasta tietoa, inspiroivia tarinoita ja käytännön vinkkejä, jotka auttavat sinua ja koirasi viihtymään yhdessä.

Liity sähköpostilistallemme, niin saat heti tiedon uusimmista blogipostauksista.

    koira ui vedessä

    Muista myös lähiuimarannat. Joissakin niissä voi uittaa myös koiraa.