5 vinkkiä miten leikkiä kotona koiran kanssa

5 vinkkiä miten leikkiä kotona koiran kanssa, kun ulkona on pakkasta ja pimeää. Kovimmilla pakkasilla ei tee mieli tehdä pitkiä lenkkejä. Ja vaikka itse sen kestäisi, niin on ajateltava koiraa, jonka ei pidä antaa olla liian pitkää ulkona pakkasessa. Meillä ihmisillä on kengät jalassa, mutta koiralle ei välttämättä löydy sopivia tossuja. Eli tehdään niistä lenkeistä vähän lyhyempiä, silloin kun on liian kylmä.

Koiralle on hyvä keksiä erilaisia leikkejä, joita voidaan kotioloissa tehdä. Näin koiralla on kivaa tekemistä. Lelun tai pienen herkkupalan etsiminen on hauskaa koiralle ja kyllä se on yhtä viihdyttävää omistajalle seurata sitä lemmikkiä. Löytyykö piilotettu lelu tai herkku helposti? Ja aina voi koiran omistaja itse mennä piiloon ja huudella sitten lemmikkiä etsimään. Etsi!

Miksi leikkiminen on koiralle tärkeää?

Leikkiminen on koiralle monella tapaa hyödyllistä! Se tarjoaa koiralle henkistä stimulaatiota, auttaa purkamaan energiaa ja ylläpitämään fyysistä kuntoa. Lisäksi leikki vahvistaa koiran ja omistajan välistä sidettä.

Se on myös tapa opettaa koiralle uusia taitoja ja antaa sille mahdollisuus käyttää luontaisia vaistojaan, kuten metsästys- tai saalistamistaitoja.

Leikkiessä koirat voivat myös purkaa stressiä ja tuntea olonsa onnelliseksi. Joten leikkiminen ei ole vain hauskaa, vaan se on tärkeä osa koiran kokonaisvaltaista hyvinvointia!

Leikki kuuuu pentuaikaan

Pulmapelinä voi käyttää tyhjää muovipulloa. Laita pulloon koiran herkkuja ja anna koiran saalistaa pullosta herkut pois.

Pallo sopii sekä isoille että myös pienille koirille. Kaupoista niitä löytyy erilaisia ja eri kokoisia.

Aikuinenkin koira tarvitsee leikkiä

Koiran kanssa leikkiminen on loistava tapa viettää aikaa ja vahvistaa suhdetta lemmikin kanssa.
Tässä on viisi vinkkiä siitä, miten voit leikkiä kotona koirasi kanssa:

1. Käytä koiran leluja

Koirille suunnitellut lelut, kuten vetolelut, kumiset purulelut tai pehmolelut, voivat tarjota hauskoja leikkihetkiä. Heitä lelua ja anna koiran noutaa se, vetäkää lelua kilpaa tai leikkikää piiloleikkiä sen kanssa. Pallosta voi tulla lempilelu ja kapoista niitä löytyy erilaisia ja eri kokoisia.

2. Käytä älypelejä

Älypelit ja aktivointilelut ovat hieno tapa stimuloida koirasi älykkyyttä ja pitää se kiireisenä. Tällaiset lelut voivat olla ruokaan liittyviä, kuten täyttölelut, joihin voit laittaa herkkuja, tai pulmapelit, joissa koira joutuu ratkaisemaan tehtäviä saadakseen palkkion. Pulmapelinä voi käyttää tyhjää muovipulloa. Pullon sisään herkkuja ja koiran tehtävä on saada herkut pois.

3. Temppuja ja koulutusta

Leikki voi myös olla opettavaista. Opeta koirallesi uusia temppuja, kuten istuminen, maahanmeno, tassun antaminen tai pyöriminen. Koulutushetket voivat olla hauskoja ja palkitsevia sekä vahvistaa koiran ja omistajan välistä suhdetta.

4. Agility-rata kotona

Voit luoda yksinkertaisen agility-radan koirallesi kotiin. Käytä esineitä, kuten kartonkilaatikoita, tikkuja ja esteitä, joita koirasi voi ylittää, juosta ympäri tai ryömiä ali. Tällainen fyysinen aktiviteetti pitää koiran energiatasot kurissa ja vahvistaa sen lihaksia.

5. Koirapuisto kotona

Jos sinulla on riittävästi tilaa, voit luoda koirallesi oman pienen koirapuiston kotiin. Hanki koiralle palloja, keppejä ja muita leluja, ja anna sen juosta vapaasti ja leikkiä niillä. Tämä on loistava tapa antaa koiralle tilaisuus purkaa energiaansa ja olla onnellinen.

Muista, että jokainen koira on yksilöllinen, ja on tärkeää ottaa huomioon koirasi tarpeet ja mieltymykset leikin suunnittelussa. Turvallisuus on myös ensisijaisen tärkeää, joten varmista, että lelut ja aktiviteetit ovat koirallesi sopivia ja valvottuja.

Vielä tärkeä muistutus
Kerrostalossa ei ole hyvä käyttää koiran leikkeihin kovin kovaäänisiä leluja. Lelun kolahdukset lattiaan saattaa kuulua alempaan kerrokseen liiankin hyvin. On hyvä myös miettiä kellonaikoja, kovin myöhään ei kannata leikittää koiraa. Näin naapurisopukin säilyy.